X
تبلیغات
آموزش آشپزی - انواع کتلت ها

آموزش آشپزی

آموزش آشپزی انواع غذاها دسر ها و سالاد ها و انواع شیرینی ها

انواع کتلت ها

کتلت با سیب زمینی خام و پخته

مواد لازم  :
گوشت چرخ کرده بدون چربی 500 گرم ، سیب زمینی پخته 2 عدد متوسط
تخم مرغ 2 عدد ، نمک و فلفل و زعفران و ادویه بمقدار لازم ، پیاز متوسط 2 عدد
سیب زمینی خام متوسط 1 عدد ، آرد سوخار بمقدار لازم

طرز تهیه :سیب زمینی ها را پخته می گذاریم کاملا خنک شود.گوشت و سیب زمینی خام را یکبار از چرخ رد می کنیم . سپس نمک و فلفل و ادویه و زعفران و پیاز رنده شده و تخم مرغ را اضافه کرده همه را خوب مخلوط می کنیم اگر مایه شل بود 1 تا 2 قاشق غذاخوری آرد نخودچی به آن اضافه نموده از مایه گلوله هایی بداشته در دست بشکل بیضی بزرگ در آورده در ارد سوخاری می غلتانیم و در دست پهن کرده و در روغن داغ سرخ می کنیم . حرارت باید ملایم باشد تا مغز پخت شود . روغن باید روی کتلت را بپوشاند.

کتلت با سیب زمینی خام

تمام مواد کتلت با سیب زمینی خام مانند کتلت با سیب زمینی پخته می باشد فقط سیب زمینی آن نباید پخته شود و آنرا خام رنده یا چرخ کنید و با گوشت یکبار دیگر از چرخ رد کنید و با بقیه مواد خوب مخلوط نمائید سپس به اندازه یک نارنگی برداشته در دست فرم دهید و در روغن سرخ کنید . کتلت ها ی سرخ شده را در ظرفی چیده 1 تا 2 لیوان آب گوجه فرنگی با 2 تا 3 قاشق آبلیمو به آن اضافه کرده با حرارت ملایم بپزید تا آب گوجه فرنگی با 2 تا 3 قاشق ابلیمو به آن اضافه کرده با حرارت ملایم بپزید تا آب گوجه فرنگی جذب شود و کتلت مغز پخت شود . می توان بجای آب گوجه فرنگی از 2 قاشق رب گوجه فرنگی با 2 لیوان آب استفاده کرد.

فلافل عربی

مواد لازم :
نخود 1 کیلو گرم (24 ساعت خیس شود) ، سیر 4 حبه ، زیره پودر شده 4 قاشق مرباخوری
تخم گشنیزپودر شده 1 قاشق مرباخوری ، نمک بمقدار دلخواه ، فلفل سیاه و فلفل قرمز بمقدار دلخواه
آب لیمو ترش 2/1 استکان ، جعفری 200 گرم ، پیاز درشت 1 عدد ، زنجبیل 1 قاشق چایخوری ، آرد 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه : نخود را پس از خیس کردن خوب با آب بشوئید سپس در آبکش بریزید بعد آنرا از چرخ با درجه ریز رد کنید . پیاز و سیر و جعفری را هم از چرخ رد کنید سپس پودر زیره , گشنیز,نمک و فلفل و زنجبیل را اضافه کنید .آبلیمو تازه را همراه با آرد مخلوط مایه کرده آنگاه از مایه گلوله های کوچک برداشته در قالب فلافل قرار دهید و در روغن داغ سرخ کنید.

فلافل

مواد لازم :
نخود 1 پیمانه  ، سیب زمینی متوسط 1 عدد متوسط ، پیاز متوسط 1 عدد
سیر 4 حبه ، نمک و فلفل و زعفران به اندازه کافی ، گشنیز خرد کرده 1 قاشق سوپخوری
جوش شیرین 2/1 قاشق چایخوری ، آرد 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه  : نخود را از قبل در اب خیس می کنیم کلیه مواد را بجز جوش شیرین 3 بار چرخ می کنیم , جوش شیرین را اضافه کرده 2 تا 3 ساعت بماند . روغن را داغ کرده داخل قالب مخصوص ریخته سرخ می کنیم و در ظرف می چینیم . با جعفری و گل گوجه فرنگی تزئین می کنیم .

شامی نخودچی پوک

مواد لازم  :
گوشت چرخ کرده 300 گرم ، پیاز درشت 1 عدد ، آرد نخود چی 300 گرم ، نمک و فلفل و زرد چوبه بمقدار لازم
زعفران یک دوم قاشق چایخوری  ، آب بمقدار لازم ، روغن برای سرخ کردن بمقدار لازم ، تخم مرغ 3 عدد

طرز تهیه :گوشت چرخ کرده را همراه با پیازرنده شده , نمک و فلفل و زعفران و زرد چوبه خوب مخلوط کرده سپس تخم مرغها راهمراه با آرد نخود چی داخل گوشت ریخته خوب مخلوط نمائید آنگاه آب بریزید و مخلوط کنید تا حالت ماست پیدا کند . روغن را در ماهیتابه داغ کرده با ملاقه از مایه برداشته در روغن بریزید و با پشت قاشق صاف کنید . پس از اینکه یکطرف سرخ شد طرف دیگر را به همین ترتیب و تمام شامی ها را سرخ کنید.

شامی پوک

مواد لازم
گوشت مغز ران بدون چربی 500 گرم ، لپه 300 گرم ، تخم مرغ 5عدد ، پیاز 2 عدد
زعفران سائیده شده 1 قاشق چایخوری ، نمک و فلفل بمقدار لازم ، بیکینگ پودر یا جوش شیرین یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه :گوشت را شسته تکه تکه می کنیم .پیاز را با تکه های درشت خرد کرده با 1 قاشق روغن روی حرارت کمی تفت می دهیم تا آب گوشت کشیده شود . بعد لپه را تمیز کرده با آب می پزیم تا کاملا پخته شود . در صافی ریخته تا بدون آب شود . لپه و گوشت و پیاز را دوبار از چرخ رد می کنیم و نمک و فلفل و زعفران حل شده را به آن اضافه می کنیم . تخم مرغها را در آن می شکنیم و خوب مخلوط می نمائیم . جوش شیرین را در یک قاشق آب گرم حل کرده اضافه می کنیم . وقتی مایه کاملا مخلوط شد روغن را در ماهیتابه داغ کرده پارچه تمیز ی را مرطوب کرده روی دهانه نعلبکی می کشیم . ته پارچه را در دست جمع میکنیم . با دست مرطوب گلوله ای از مایه برداشته روی سطح پارچه ای که روی نعلبکی کشیده ایم بصورت دایه باز می کنیم تا سطح آنرا بپوشاند . با انگشت وسط آنرا سوراخ کرده در روغن داغ سرخ می کنیم . روغن باید بحدی باشد که تمام سطح شامی را بپوشاند.یکطرف شامی که برشته شد با کفگیر آنرا بر می گردانیم تا طرف دیگر هم برشته شود . در صافی قرار می دهیم تا روغن اضافی جدا شود . در دیس می چینیم . بقیه مواد را هم بهمین صورت سرخ می کنیم . اگر شامی در روغن وا رفت یک تخم مرغ به مایه اضافه کنید . اگر شامی خوب پف نکرد کمی جوش اضافه کنید اگر مایه شل بود 1 تا 2 قاشق آرد نخودچی اضافه

 

+ نوشته شده در  یکشنبه بیستم شهریور 1390ساعت 9:43  توسط سرآشپز روز  |