آموزش آشپزی

آموزش آشپزی انواع غذاها دسر ها و سالاد ها و انواع شیرینی ها

انواع غذا با تخم مرغ

خاگینه تبریزی


مواد لازم برای 6-5 نفر:

2 عدد تخم مرغ
4 قاشق غذاخوری شیر پاستوریزه
نصف پیمانه آرد گندم
نصف قاشق چای خوری بیکینگ پودر
یک چهارم قاشق چای خوری زعفران ساییده
به مقدار لازم روغن مایع مخصوص سرخ کردنی
یک دوم قاشق غذاخوری دارچین
یک دوم قاشق چای خوری پودر گل محمدی
یک دوم قاشق چای خوری پودر هل
یک دوم قاشق چای خوری پودر زنجبیل
2- 5/1 پیمانه(300- 250میلی گرم) شربت
4-3 قاشق غذاخوری مغز گردوی خرد شده
1 قاشق غذاخوری پودر پسته یا پودر نارگیل

روش تهیه:

تخم مرغ ها را در یک ظرف بشکنید و با چنگال کمی بزنید. شیر را اضافه کرده، بیکینگ پودر و آرد را کم کم روی مایه الک کنید(تا گلوله نشود) و مخلوط نمایید. سپس کمی زعفران، پودر هل و پودر زنجبیل را اضافه کنید. در تابه ی تفلون مقداری روغن بریزید تا گرم شود و با قاشق غذاخوری از مایه در روغن ریخته و سرخ کنید. هر دو طرف آن که طلایی شد، روغن اضافی آن را بگیرید و در شربت قرار دهید تا کمی شربت به خورد آن برود. از شربت خارج نموده و در صافی قرار دهید. سپس در دیس بچینید و از مخلوط دارچین، پودر گل محمدی، زنجبیل و پودر هل روی آن بپاشید و با گردو، پودر پسته یا نارگیل خاگینه را تزیین و سرو نمایید.

طرز تهیه شربت خاگینه:

برای تهیه شربت، 2 پیمانه شکر را با 1 پیمانه آب و دو پر جوهر لیمو با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آید. پس از 5-4 دقیقه از روی حرارت بردارید و 2-1 قاشق چای خوری زعفران حل شده در آب، به آن اضافه کنید.

پیشنهادات:

1- برخی افراد برای تهیه خاگینه از ماست استفاده می کنند. در صورت تمایل می توانید به جای شیر از ماست پاستوریزه ی شیرین استفاده کنید.

2- خاگینه را می توانید به طور یک جا در تابه بریزید و سرخ کنید. سپس به فرم دلخواه برش دهید و سرو نمایید.


پوره عدس قرمز با تخم مرغ


مواد لازم (برای 6 نفر) :

g>

2 لیوان

عدس قرمز

1 قاشق مربا خوری

پودر تخم گشنیز

1 قاشق سوپ خوری

گشنیز تازه ی خرد شده

1 قاشق سوپ خوری

سركه

1 لیتر

آب مرغ بدون چربی

3 عدد (خیلی نازك حلقه شود)

تره فرنگی

4 عدد

تخم مرغ

2 قاشق سوپ خوری

نعنای تازه خرد شده

كمی برای تزئین

جعفری

به اندازه لازم

فلفل و نمك

طرز تهیه :

 عدس  ها را در یك قابلمه می ریزیم و تره فرنگی، پودر تخم گشنیز، گشنیز تازه ، نعنا ، سركه و آب مرغ را به آن می افزاییم و روی حرارت می گذاریم . بعد از این كه جوش آمد ، باید به مدت 40-30 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد تا عدس‌ها بپزد و آب آن كشیده شود. سپس فر را روی حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم می كنیم و پس از آن به مواد آماده شده، نمك و فلفل می افزاییم و به طور كامل مخلوط می‌كنیم. بعد در چهار ظرف كوچك كه از قبل چرب شده می ریزیم و وسط آنها را خالی كرده و یك تخم مرغ  می شكنیم. روی ظرف فویل آلومینیوم كشیده و به مدت 20-15 دقیقه در فر 180 درجه سانتیگراد می گذاریم تا وقتی كه تخم مرغ ببندد. آن گاه روی غذا را با جعفری خرد شده تزئین می كنیم.

توجه :

1- عدس قرمز در تهیه سس ماکارونی برای افرادی كه رژیم غذایی كم چرب دارند یا گوشت مصرف نمی كنند ، بسیار كاربرد دارد.

2- برای گرفتن چربی آب مرغ ، آب مرغ را در یخچال می گذاریم تا ببندد. سپس لایه چربی روی آن را بر می داریم.




+ نوشته شده در  شنبه نوزدهم شهریور 1390ساعت 20:58  توسط سرآشپز روز  |